Refuzat de Napoli și Juventus: Lewandowski ar fi putut ajunge în Serie A

De-a lungul timpului, mai multe echipe italiene l-au urmărit pe ”bombermanul” lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski. Lazio, Napoli, Genoa, Juventus sau Inter au avut posibilitatea de a-l cumpăra. A fost și în atenția altor cluburi precum Atalanta, Fiorentina sau Palermo. 

Robert Lewandowski a început fotbalul la Delta Varșovia, un mic club în orașul natal. În 2005-2006 se transferă la echipa de tineret a Legiei. Anul următor evoluează pentru Znicz Pruszkow, echipă cu care promovează în liga a II, fiind golgheter (15 goluri). Este primul an în care atrage deja atenția asupra sa.

Atacantul este propus la Lazio, pentru 100.000 de euro. ” Tocmai se reconfirmase golgheter cu 21 de goluri. Lazio ar fi putut să îl ia cu o sumă derizorie”, spune agentul Gianluca di Carlo.

Dar ”biancocelesti” nu au profitat de ocazie. În iunie 2008, Lech Poznan oferă 370.000 de euro pentru serviciile lui Lewa. Debutează cu gol în preliminariile Cupei UEFA, iar în campionat este al treilea marcator. Înscrie 14 goluri în 30 de partide. Alte cluburi italiene dau impresia că și l-ar dori. ” Au fost contacte cu Sandoria, Palermo sau Fiorentina, dar nu s-au concretizat”, mai spune di Carlo.

Napoli caută un atacant și are de ales între Hoffer, Lewandowski și Janko. În cele din urmă. directorul sportiv Pierpaolo Marino l-a ales pe austriacul Hoffer. Lewa rămâne încă un sezon la Lech și își îmbunătățește recordurile: devine golgheter cu 18 goluri în 28 de partide.

Cei de la Genoa duc tratative cu clubul polonez, dar în 14 aprilie 2010 dau un comunicat prin care anunță că ” nu s-a ajuns la un acord”.  În același an, Borussia Dortmund oferă patru milioane de euro pentru serviciile polonezului. În Germania, ”bombermanul” confirmă repede. După opt goluri în primul sezon, marchează 22, respectiv 23 în sezoanele următoare, contribuind important la succesele Borussiei lui Jurgen Klopp ( două titluri și o cupă a Germaniei)

Și Juventus l-a urmărit pe  Lewandowski dar, în cele din urmă, l-a ales pe Bendtner. Inter l-ar fi vrut în 2014, dar nu au avut buget suficient.

Diseară, Lewandowski evoluează în Barcelona – Bayern, ”finala din sferturi”. Regretă oare acum cluburile italiene că nu l-au luat când au avut ocazia? Cu siguranță!

Vrei să fii antrenor ? Fă-ți echipă în Liga ”eurofotbal.ro”. Dă click  pe roșu si înscrie-te acum!

Dă-ne LIKE pe Facebook, pentru alte știri din fotbalul european!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *