Rapid Chingford FC, pasiune românească pentru fotbal în Anglia

Un grup de oameni cu inițiativă a format, în 2018, Rapid Chingford FC. Gruparea activează în campionatele de amatori din Anglia. Băieții își propun însă ca la un moment dat să evolueze măcar la semiprofesioniști. 

Totul se face din pasiune. Fiecare dintre componenții echipei lucrează cinci sau șase zile din săptămână. În a șaptea, indiferent că e miercuri sau sâmbătă, joacă fotbal pentru Rapid Chingford FC. 

‘’Echipa a fost formată în 2018, în campionatul Angliei, la nivelul 8. În primul sezon am jucat o semifinală de cupă, iar anul trecut am evoluat într-un sferte de finală în Cupa Londrei, cu cinci tururi trecute’’, ne declară Florin Florea, președintele clubului Rapid Chingford.

În staful echipei sunt 8 membri: Florea Florin – președinte, Dănuț Mihalache – manager, Mugurel Costache, Cristian Vascaru, Bogdan Galan,Mircea Bobaru,Ciprian Craciun și Claudiu Nicoară. 

Fiecare dintre ei are sarcini precise și încearcă să asigure tot ceea ce este necesar pentru bunul mers al lucrurilor la echipă. 

Din punct de vedere financiar, echipa se autofinanțează. Ceva sponsori au fost, dar foarte puțini. 

‘’Anul aceasta avem un sponsor din Bulgaria, care ne asigură apa la meciuri și 200 de lire, Spre exemplu, portarul nostru, George, achită terenul de joc și de antrenament’’, a mai spus Florin Florea. 

În lotul echipei sunt 26 de jucători. Majoritatea lucrează în construcții și joacă fotbal de plăcere. Unii dintre ei au evoluat în România, de la ligile județene până la liga a II-a. (foto Rapid Chingford – West Essex Reserves – octombrie 2019) 

‘’Ne dorim ca pe viitor să ajungem să evoluăm la semiprofesioniști. Am avut rezultate bune, ne place să jucăm și de ce nu, să ajunge cât mai sus posibil’’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *