Premier League, trei partide cu șapte goluri, pas greșit al lui United

A doua etapă a Premier League reconfirmă faptul că englezii au cel mai spectaculos fotbal. Am avut numai putin de trei partide unde s-au înscris câte șapte goluri, într-o rundă perfectă din punct de vedere al spectacolului din teren.În total, s-au marcat 44 de goluri, record absolut pentru o etape de EPL.

Partida de deschidere a rundei, Everton – West Brom, a fost echilibrată în prima parte, decisivă fiind eliminarea unui fotbalist al oaspeților. S-a terminat 5-2 pentru ”caramele”, care ocupă momentan prima poziție în clasament. Nebunia de la Liverpool, oraș în care activează Everton s-a mutat la Leeds, acolo unde ”albii” au învins cu 4-3 în duelul nou-promovatelor, Leeds – Fulham.

Manchester United a pornit greșit în noul sezon, pierzând pe ”Old Trafford”, scor 1-3, în fața lui Crystal Palace. Este al doilea an la rând când ”roșii” lasă toate punctele celor de la Palace, acasă.  Arsenal a câștigat la limită în fața lui West Ham, 2-1, într-un ”derby londonez”.

Duminică a debutat cu o nouă partidă de poveste, Southampton -Tottenham 2-5. Brighton a câștigat surprinzător la Newcastle. Liverpool a trecut de Chelsea, în deplasare, la cormorani debutând și noua achiziție Thiago. Campionii s-au impus cu 2-0, reușite ale lui Mane. Gazdele au evoluat o repriză în 10. Ultima partidă a încheiat o zi perfectă în EPL, Leicester – Burnley 4-2.

În fine, luni s-au disputat ultimele două partide. Aston Villa a trecut la limită de Sheffield United, scor 1-0. Oaspeții au evoluat în 10 oameni încă din prima repriză, când au ratat și un penalty. Manchester City a început campania 2020-2021 cu un rezultat bun la o adversară incomodă, Wolves, 3-1.

La mijlocul săptămânii avem partide de ”Carabao Cup” cu echipe din Premier League participante, iar etapa a treia, de week-end, ne propune cel puțin un duel atractiv, Liverpool- Arsenal, reeditarea partidei din Community Shield.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *