Liverpool FC, noua regină a Angliei

S-a tras cortina peste o noua ”reprezentație” pusă în scenă de ”actorii” din Premier League. La finele unui sezon care la un moment dat a fost la un pas de a nu se mai incheia, din cauza pandemiei de coronavirus, fotbalul britanic și-a ”ales” o nouă ”regină”, Liverpool FC, trupa nebună a și mai nebunului Jurgen Klopp.

Cormoranii au reușit să devină campioni după o pauză de 30 de ani dar au făcut-o într-o manieră netă, având 18 puncte avans față de urmăritorii de la Manchester City. Zestrea lui Salah si compania a însemnat 99 de punte, obținute după 32 de victorii, trei rezultate de egalitate și tot atâtea înfrângeri.

Pe podium s-au situat ambele echipe din Manchester, cetățenii lui Pep Guardiola depășindu-i pe concitadinii de la United cu 15 puncte. În cele din urmă. cea de-a patra prezență în ”careul de ași” a fost obținută de o echipă a capitalei, Chelsea.
De menționat faptul că atât Manchester United cât și Chelsea au așteptat până în ultima etapă ca să fie sigure de prezența în ”top 4” și implicit în următoarea ediție de Champions League.

Vorbind despre această competiție, se află încă în ”cărți” pentru câștigarea trofeului pe care și-l doresc cei de la Manchester City. Campioana ”en-titre”, Liverpool, a fost eliminată de Atletico Madrid.

În Europa League, britanicii vor fi reprezentați de Leicester, Tottenham și Arsenal, dacă ”tunarii” vor câștiga finala FA Cup  împotriva lui Chelsea (01.08.2020)

La polul opus, părăsesc Premier League Norwich, Watford și Bournemouth. Aston Villa a fost marea câștigătoarea ultimei etape, reușind salvarea de la retrogradare în extremis.

Rezultate ultima etapă

Arsenal 3 – 2 Watford
Burnley 1 – 2 Brighton
Chelsea 2 – 0 Wolves
Crystal Palace 1 – 1 Tottenham
Everton 1 – 3 Bournemouth
Leicester 0 – 2 Manchester Utd
Manchester City 5 – 0 Norwich
Newcastle 1 – 3 Liverpool
Southampton 3 – 1 Sheffield Utd
West Ham 1 – 1 Aston Villa

Clasament :
1. Liverpool – 99 p
2. Manchester City 81p
3. Manchester United 66p
4. Chelsea 66p
5, Leicester62p
6. Tottenham 59p
……………………..
18. Bournemouth 34p
19 Watford 34p
20. Norwich 21p

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *