Haaland, drumul de succes de la rezervele lui Bryne la Borussia Dortmund

Erling Haaland este una dintre revelațiile fotbalistice ale momentului. Fotbalistul care a împlinit recent 20 de ani (21 iulie) a ajuns să joace din ligile inferioare norvegiene în puternica Bundesliga, la Borussia Dortmund.

Haaland și-a început cariera la 15 ani, evoluând pentru echipa de rezerve a lui Bryne. În primul sezon, marchează 14 goluri în 18 partide și face pasul către echipa mare. Nu are o evoluție la fel de strălucitoare, dar atrage atenția celor de la Molde, campioni ai Norvegiei, care îl transferă la începutul lui 2017. Marchează chiar în meciul de debut, într-o partidă de cupă câștigată de Molde cu 3-2, împotriva formației Volda.

Patru goluri în 17 minute

În sezonul 2018, în partida dintre Molde și Brann Bergen marchează 4 goluri în 17 minute. La meci era prezent un scouter de la Manchester United. Totuși, Haaland nu ajunge la vreo echipă din Premier League ci este transferat, la începutul lui 2019, în Tipico Bundesliga, la RB Salzburg. Austriecii au oferit cinci milioane de euro pentru serviciile tânărului atacant.

După 16 partide în care a marcat de 17 ori, norvegianul născut la Leeds intră în vizorul celor de la Borussia Dortmund.  ”Pe fir” se mai aflau cei de la Manchester United sau Juventus, însă pe 29 decembrie, cei de la Dortmund anunță surpiza: 22 de milioane pentru transferul lui Haaland de la Salzburg. Joacă în 18 partide, înscriind 16 goluri.  Iar povestea talentatului atacant nu se oprește aici. 

Real Madrid oferă triplu

Real Madrid pare că face diligențe pentru a-și aconta serviciile ”bomber-ului” norvegian. Ei ar fi pregătit o sumă fabuloasă pentru un eventual transfer, o sumă de cel puțin trei ori mai mare decât cea plătită de Dortmund. Totuși, recent, Haaland a declarat că momentan mai are de jucat cu Borussia, cu care își dorește măcar un titlu.

În ceea ce privește echipa națională, Haaland a ales să joace pentru Norvegia, deși ar fi putut evolua și pentru Anglia. Haaland este născut la Leeds, echipă cu care spunea că și-ar dori să câștige campionatul cândva. La vârsta de trei ani s-a mutat în Norvegia, împreună cu familia. Astfel, el a ales să joace pentru nordici, făcând deja pasul la echipa mare.

Unde îl vezi pe Haaland în viitorul apropiat? Va veni o ofertă mult mai puternică decât cea a lui Dortmund? Scrie-ne aici!

Vezi predicțiile noastre pentru trei partide de fotbal de astăzi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *