FK Bodø/Glimt, surpriza începutului de campionat în Norvegia

După primele etape disputate în Eliteserien, lider autoritar este FK Bodø/Glimt, care a obținut 10 victorii din 11 partide jucate, remizând o singură dată, joi, la Stabaek.

Trupa lui Kjetil Knutsen evolua acum trei sezoane în liga a II, iar în primul an după promovare a reușit să se claseze pe locul 11, evitând ”la mustață” barajul pentru liga a II-a. 2018 a fost anul în care Knutsen a preluat echipa, iar sezonul 2018-2019 a arătat o altă față a echipei, care a terminat pe locul al doilea, depășind-o, spre exemplu, pe mult mai cunoscuta Rosenborg.

Duminică, elevii lui Kjetil Knutsen au câștigat disputa directă cu Molde, ultimii campioni, scor 3-1, provocându-le acestora prima înfrângere din campionat.

Dacă ținem cont de faptul că potrivit transfermarkt, valoarea întregului lot este de 9 milioane de euro, putem spune, mai în glumă, mai în serios, că am avea cel puțin un patron din Liga I care ar putea cumpăra întreaga echipă, fără mari probleme.

Junker Kasper - FK Bodø/Glimt

 

Cel mai în formă jucător pare a fi atacantul danez de 26 de ani Junker Kasper, care are o valoare de piață de 700 de mii de euro si care, în noua apariții în acest sezon, a marcat nouă goluri.Media de vârstă a echipei este de 23, 2 ani. Potrivit site-ului transfermarkt, valoarea lotului de 27 de jucători este de 9,65 milioane euro. 

FK Bodø/Glimt isi disputa partidele de acasă pe ”Aspmyra Stadion”, o arenă cu 8600 de locuri.

Cele mai de pret trofee sunt cele două cupe ale Norvegiei, pe care cei de la FK Bodø/Glimt le-au câștigat în 1975 si 1993. Dar poate că, în acest sezon, va veni și trofeul cel mai important, acela de campioană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *