Din dragoste pentru culorile ”alb-vișiniu” și pentru comunitatea românească s-a născut la Coventry echipa West Midlands Rapid FC

Ne-am propus să mediatizăm toate echipele românești care activează în afara granițelor țării. Astăzi vă spunem povestea lui West Midlands Rapid FC, echipă care actvează în Coventry Sunday League, Division 3.

Din dorința de a uni comunitatea românească din Coventry, la început au fost doar câțiva prieteni care jucau fotbal regulat împreună. Apoi a venit ideea unei echipe românești, care s-a format, încet-încet, prin contribuția fiecăruia, anul trecut, în mai.

O singură stare de spirit, iubirea pentru culorile alb-vișiniu, a determinat imediat numele echipei: West Midlands Rapid FC. Comunitatea locală a primit bine echipa, iar la scurt timp erau deja 25 de jucători în lot. O mână de ajutor a fost primită și de la Cornel Frăsineanu.

Primul sezon în care au evoluat a fost unul bun, întrerupt însă din cauza pandemiei de coronavirus. WM Rapid FC s-a situat pe locul 6 din 10, cu patru victorii, două egaluri și trei înfrângeri. Românii au avut cinci partide partide mai puțin decât ocupanta locului 1.

Din staful tehnic îi menționăm pe Daniel Piron- manager, Andrei Roșoga – antrenor și Florin Condruș – asistent manager.

Aici este pagina de facebook unde puteți vedea mai multe din activitatea băieților, dar și unde îi puteți încuraja! . Ei au început deja campionatul și chiar dacă au avut trei rezultate mai slabe, nu renunță la pasiunea lor care s-a născut din dragoste față de culorile ”alb-vișiniuu” dar și din respect pentru comunitatea românească din Coventry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *