Charlton, din Anglia, a jucat două partide ”nebune”: 7-6 cu Huddersfield și 6-6 cu Middlesbrough

Partida jucată aseară de FCSB este cu siguranța unul dintre cele mai nebune meciuri de fotbal disputate vreodată în vreo competiție. Am găsit însă trei jocuri asemănătoare, chiar dacă nu la nivel european, ci doar național. Charlton – Huddersfield este cel mai elocvent.

Pe 21 decembrie 1957, Charlton Athletic a primit vizita celor de la Huddersfield United, într-o partidă contând pentru Divizia a II-a britanică.

Gazdele au rămas în 10 jucători de câmp, după ce  Derek Ufton a suferit o accidentare la umăt și nu a mai putut continua. La acea vreme, nu se efectuau schimbări.

Huddersfield, sub conducerea celui care avea să devină unul dintre simbolurile lui Liverpool, Bill Shankly, intră în avantaj la pauză, scor 2-0, prin golurile lui Massie (27′) și Bain (35′).

În minutul 62, scorul era deja 5-1 pentru Huddersfield și părea că nimic nu mai poate schimba soarta partidei. A ieșit la rampă însă Johnny Summers, care marcase golul celor de la Charlton. În opt minute, acesta a marcat un hat – trick, iar în minutul 85 era 6-5 pentru Charlton, cu încă o reușită a lui Summers și Ryan.

Huddersfield egalează în minutul 86, prin Howard, însă Charlton dă lovitura în minutul 89, prin a doua reușită a lui Ryan, scor final 7-6.

Charlton Athletic – Huddersfield Town 7-6 (0-2)

Charlton Athletic : Willie Duff – Trevor Edwards, Don Townsend – John Hewie, Derek Ufton, Billy Kiernan – Ron White, Fred Lucas, Johnny „Buck” Ryan, Stuart Leary, Johnny Summers

Huddersfield Town: Sandy Kennon – Tony Conwell, Ray Wilson – Ken Taylor, Jack Connor, Bill McGarry – Bob Ledger, Stan Howard, Alex Bain, Les Massie, Ron Simpson

Marcatori: Summers (4764737881), Ryan (6389)/ Massie (27′), Bain (35′, 49′), Mc Garry (51′), Ledger (62), Howard (86)

Trei ani mai târziu, în 1960, în cadrul aceleiași divizii secunde, Charlton a făcut încă o partidă nebună, 6-6 împotriva Middlesbrough.

O altă partidă memorabil a fost Vfl Bochum – Bayern Munchen 5-6, după ce gazdele au avut 3-0 la pauză. Meciul s-a disputat în sezonul 1976/1977.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *