Ben White, fotbalistul pe care un copil a vrut să îl cumpere pentru Leeds

Ben White, apărător al lui Brighton, este un jucător care a evoluat în Championship. La ora actuală este dorit de doi dintre ”granzii” Premier League, Liverpool și Chelsea.  ”Pescărușii” au refuzat deja două oferte de la nou-promovata Leeds United, unde Ben White a activat, sub formă de împrumut, sezonul trecut.

Ben White a început fotbalul la academia lui Southampton, semnând la 16 ani cu Brighton. Inițial, a mers la echipa de tineret a clubului, ajungând însă să evolueze cu echipa mare într-o partidă de Cupa Ligii. În sezonul 2017-2018 a fost împrumutat în League Two, la Newport. Face un pas înainte anul următor, evoluând în 16 partide pentru Peterborough, în League One.

Leeds îl ia în împrumut un an, pentru sezonul 2019-2020, Ben White jucând în toate cele 46 de partide. La finalul sezonului în care a promovat cu Leeds, a fost declarat ”jucătorul anului” la secțiunea sa de vârstă.

A fost imediat îndrăgit de fanii lui Leeds. Daniel, un puști de cinci ani, le-a scris celor de la Brighton că le va da toți banii din pușculiță (15,07 lire) doar să îl vândă pe jucător definitiv lui Leeds. Ben White i-a răspuns lui Daniel, mulțumindu-i și promițându-i că o să îl viziteze după ”lockdown”.

Se pare totuși că Brighton nu intenționează să îl vândă la Leeds, deși a fost vehiculată suma de 22 de milioane de lire.”Este jucătorul nostru, are contract cu noi. Eu cred că este pregătit de să fie de folos în orice echipă”, a spus recent managerul celor de la Brighton, Graham Potter.

Vorbind despre calitățile tehnice ale lui White, Keith Andrews, fost fotbalist, a declarat pentru Sky Sports că ”Ben seamănă puțin cu Rio Ferdinand, când era tânăr”.

Vrei să fii antrenor ? Fă-ți echipă în Liga ”eurofotbal.ro”. Dă click  pe roșu si înscrie-te acum!

Dă-ne LIKE pe Facebook, pentru alte știri din fotbalul european!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *